Uppsalaskolorna fortsätter säga nej

Inför valet i höst hade en samhällskunskapslärare vid JENSEN gymnasium i Uppsala bjudit in samtliga riksdagspartiers ungdomsförbund för att under en dag informera om respektive förbunds politik. Nu har skolan gjort en helomvändning och vägrar ge skolans elever tillgång till information inför riksdagsvalet i höst.

Man skriver i ett brev till ungdomsförbunden att man stänger ute de politiskt engagerade ungdomarna eftersom man vill ha tydligare riktlinjer från JK.

Ung Vänster Uppsala läns ordförande Miro Anter ställer sig djupt kritiskt till agerandet från JENSEN gymnasium.

– Ingenting säger att en skola inte får bjuda in alla riksdagspartiers ungdomsförbund. Tiden går, och snart kommer flera hundra elever i Uppsala som ska rösta i höst ha hindrats att få information om de politiska partiernas politik och vad vi i ungdomsförbunden står för. Jag undrar om målet att öka ungas intresse för politik har slopats här i Uppsala, säger Miro.

Nu har Miro tagit initiativ till en träff med representanter från de andra ungdomsförbunden för att planera hur man ska gå vidare i frågan.

– Vi har kunnat se att rektorerna och politikerna i Uppsala kommun vägrat lyssna på vad vi har att säga. Att vi i de politiska ungdomsförbunden nu inte får delta med bokbord även fast alla finns representerade är ytterligare ett steg i fel riktning. Jag tror den här situationen hade kunnat undvikas om rektorerna och tjänstemännen på gymnasieförvaltningen hade tagit kontakt med oss i ungdomsförbunden innan de fattade det tokiga beslutet om att stänga oss ute från skolorna. Nu efterlyser jag en dialog mellan oss i ungdomsförbunden och de ansvariga rektorerna, avslutar Miro Anter.

För mer information, kontakta:

Miro Anter, 073-630 71 64, miroanter@hotmail.com

Det här inlägget postades i Uttalanden och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *