Tältaktion för fler bostäder

Under söndagen 18 april tältade Ung Vänster Centrala Uppsala på Stora torget i Uppsala. Med aktionen vill vi uppmärksamma den rådande bostadsbristen i Sverige och Uppsala.

I Uppsala är situationen värre än i många andra delar av landet. Här tvingas många studenter i början av terminsstarter att tälta eller flytta runt hos kompisar, och många av oss unga som är uppvuxna i staden är tvungna att bo hemma hos våra föräldrar då antalet hyresrätter är alldeles för litet.

-Idag står 200 000 unga i bostadskö i Sverige och snart kommer det bli värre när 90-talisterna på allvar ska in i bostadskön, men trots detta så byggs inte bostäder som unga efterfrågar, säger Lukas Löfling (bilden). Politikerna borde skämmas. Vi menar att det handlar om politiska prioriteringar: har man råd att sänka skatten med 100 miljarder så borde man ha råd att bygga bostäder till unga. Ska man kunna bo bra i Sverige 2010 utan att ha föräldrar som köper en lägenhet åt en så måste det byggas bra och billiga hyresrätter, avslutar Lukas.

Det här inlägget postades i Uttalanden och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *