Pressmeddelande om anmälan Katedralsskolan – Uppdaterad 11/5

Katedralsskolans rektor har under en lång tid nekat oss att hålla bokbord i skolans lokaler, och hänvisat till ett kommunbeslut som ingen annan, såväl skolledare som kommuntjänstemän, känner till. Även efter att vi uppmärksammat rektor på att MUF har varit på skolan flera gånger på ett år förblev dörrarna stängda. Vi är mycket tveksamma till att en rektor ska bestämma vilka åsikter som ges utrymme på en skola, och ser nu ingen annan utväg än att överväga JO-anmälan.

Ung Vänster överväger JO-anmäla Katedralskolan

Under de senaste veckorna har Ung Vänster i Uppsala län hört av sig till gymnasieskolorna i Uppsala kommun med ett erbjudande om att hålla bokbord. Mängder av skolor har nekat tillträde.

– Det är ett demokratiskt problem att skolorna har så kraftiga begränsningar gentemot politiskt engagerade ungdomar, säger Lukas Löfling, distriktsordförande för Ung Vänster Uppsala län.

Ung Vänster har särskilt reagerat på att Katedralskolan nekat förbundet tillträde trots att MUF nyligen blivit insläppta. Katedral hänvisar till att MSU (Moderat Skolungdom) finns representerade på skolan, men enligt bilder och information på internet är det MUF:s material som används.

– Det är problematiskt att en skola har regler som gör att endast en åsiktsinriktning har tillträde till skolan. Jag tvivlar på att det är en policy som kan vara tillåten, säger Lukas Löfling.

Ung Vänster överväger nu att JO-anmäla Katedralskolan.
Bilderna från MUF:s bokbord finns samlade här: http://imgur.com/a/qcocL#0

 Kontakt:

Lukas Löfling
Distriktsordförande,
Ung Vänster Uppsala län
073-15 18 943
lukas.lofling@ungvanster.se

Uppdatering: Nu får vi komma in. Hurra!

Det här inlägget postades i Skolbesök, Uttalanden och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *