Ordförandebyte i distriktet

I samband med årsmötet den 9:e februari  kommer Lukas Löfling att avgå som ordförande för Ung Vänster Uppsala län.  Lukas Löfling är 22 år och studerar till apotekare vid Uppsala universitet. Han bor nu i Uppsala men kommer ursprungligen från Morgongåva i Heby kommun.

 

Varför har du bestämt dig för att avgå?

– Jag har suttit som ordförande under det gångna året och jag har varit med i distriktsstyrelsen i totalt fem år nu. Det börjar bli dags att lämna över till distriktets många andra talanger.

Vad har varit det roligaste under din tid i distriktsstyrelsen?

– Förutom detta år då jag har varit ordförande så var det under valåret 2010. Under ett valår får man en helt annan uppmärksamhet både från media men även från allmänheten i stort. Man får kort sagt en unik möjlighet att prata politik – Det är roligt.

Vilken har varit den viktigaste frågan för dig?

– Under året så har den stora frågan varit Feministiskt självförsvar som handlar om att lära tjejer ta plats och spela huvudrollen i sina egna liv. Ser jag till alla mina fem år i styrelsen så har det för utom denna fråga handlat mycket om kultur, utbildning och bostad, sådana frågor som berör oss som är unga.

Vad ska du göra nu?

– Bra fråga, jag vet faktiskt inte exakt vad jag kommer att göra. Jag får säga att jag är öppen för förslag.

Det här inlägget postades i Årsmöten, Distriktet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *