Kalla studieår

I dagens Sverige råder bostadsbrist i varannan kommun. Det som ligger till grund är en högerpolitik som sålt ut mer än 150 000 hyresrätter till vrakpris, urholkat hyresgästernas rättigheter och slutat bygga. Det är vi unga som drabbas hårdast av bostadsbristen – vi har inte råd att köpa en bostadsrätt utan tvingas vara Generation Otrygg, som sover på kompisars soffor och flyttar runt mellan olika korttidskontrakt.

När det råder bostadbrist är det möjligt för hyresvärdar att ta ut höga hyror, eller hyra ut rum med lägre standard. På Sernandersväg i Flogsta fryser studenterna i sina rum varje vinter, men hyresvärden hittar inga fel. Därför släpper vi nu rapporten Kalla studieår – temperaturmätningar på Sernandersväg där vi gjort egna temperaturmätningar i rummen.

Kalla studieår

För mer information, kontakta Daniel Söderström, 070-379 38 23

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *