Pressmeddelande: Bygg bort bostadsbristen!

Pressmeddelande

För mer information:
Kontakta Kajsa Ragnarsson
073-943 22 38

Ung Vänster genomför idag 26/8 från kl 14 en aktion för att
uppmärksamma bostadsbristen i Uppsala kommun.
Vi kräver att det byggs billiga hyresrätter för unga!

Bostadsbristen slår hårt mot unga i Uppsala. Varje terminsstart kan vi läsa om studenter som med ljus och lykta söker efter tak över huvudet. På dagens bostadsmarknad hyr folk ut sina garderober till desperata unga.

I dag står 90 000 personer i Uppsala i bostadskö, varav 30 000 är sådana som söker bostad för att över huvudtaget ha någonstans att bo. Kommunen gör inte tillräckligt för att lösa bostadsbristen bland oss unga utan tycker att vi ska acceptera en otrygg andrahandsmarknad.

”Majoriteten av de bostäder som byggs i Uppsala i dag är bostadsrätter, trots att de som drabbas hårdast av bostadsbristen – unga och studenter – inte har råd att köpa sig en sådan. Det måste till en ny politik som satsar på att bygga bort bostadsbristen samtidigt som man bevarar de grönområden som finns i staden”, säger Kajsa Ragnarsson.

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Klubbar, Uttalanden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *