DÅK15 för Ung Vänster Uppsala Län

Lördagen den 14/3 höll Ung Vänster Uppsala län sin Distriktsårskonferens, DÅK. Vår nya distriktsordförande heter Felix Yamba Yamba och kommer från Centrala klubben. Ombuden antog en verksamhetsplan för det kommande året, och ett uttalande om att införa feministiskt självförsvar som valbar kurs på gymnasiet. Läs uttalandet här under!

 

Uttalande gällande införande av feministiskt självförsvar som valbar kurs i gymnasiet

Antaget av Ung Vänster Uppsala läns DÅK den 14/3 2015

Sverige brukar anses vara ett av världens mest jämställda länder, även om vi blivit mindre jämställda under åtta år med en borgerlig regering.

Trots detta har vi lokalt sett många viktiga framsteg för jämställdhet och feminism under samma år. Till exempel har de rödgröna partierna som styr Göteborg, i sin budget satsat på ökat stöd till tjej- och kvinnojourer samt feministiskt självförsvar för högstadieelever. Den feministiska rörelsen är på frammarsch och vi kan se att krav som vänstern ställt börjar få effekt.

Feministiskt självförsvar ger unga tjejer och kvinnor verktyg för att riva upp könsmaktsordningen direkt och indirekt. Direkt genom fysiska försvarstekniker och en insikt om att just du är värd att försvara. Indirekt genom att bygga solidaritet med andra tjejer och kvinnor för att stötta varandra mot könsmaktsordningen.

Vi i Ung Vänster anser att med denna frammarsch är det dags att Uppsala går i Göteborgs fotspår och tar ett steg mot ett mer jämställt samhälle.

Inför Feministiskt Självförsvar som valbar gymnasiekurs i Uppsala Län!11081731_10203993309768937_1047645027_n

Det här inlägget postades i Årsmöten, Distriktet, Klubbar, Uttalanden och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *