Vänsterdag!

Kamrater! Snart är det dags för kongress! I det kongressförberedande arbetet befinner vi oss nu i lite av en mellanperiod. Alla motioner har skickats in till förbundsstyrelsen som i skrivande stund jobbar med att besvara allesammans. Innan vi har fått alla svaren på alla motioner så har vi i alltså inte riktigt något att ta gå igenom och ta ställning till (utöver alla debattartiklar på rvdebatt såklart 😉). Detta lämnar dock plats för en annan typ av kongressförberedelser. För även om kongressförberedelserna mycket går ut på att förbereda de dokument som ska tas fram så måste vi ju även öva upp metoden för att ta fram dokument nämligen debatt. På söndag anordnar vi från ds därför en speciell heldag med aktiviteter kopplade till just kongressen. Det kommer att bli föredrag om debatteknik och retorik och även ett föredrag om klimatpolitik ur ett socialistiskt perspektiv. Sedan blir det fantastisk middag och som leder in i en härlig film/spel/kulkväll.

För att göra det hela ännu bättre så kommer vi få besök av två väldigt kunniga ledamöter från förbundsstyrelsen nämligen Vilma Bolding och Rode Grönkvist. Dessa båda kamrater från Ung Vänster Skåne är båda otroligt erfarna och extremt kunniga aktivister som det kommer att bli en fröjd att lyssna på.

Det främsta syftet med denna dag utöver att ha en fantastiskt trevlig akvivitet är att vi som delegation ska bli så förberedda som möjligt inför kongressen, därför vänder sig dagen framförallt mot er som är valda till ombud till kongressen. Men om du är en medlem eller bara en intresserad person som är taggad på att bli bättre på att argumentera, hänga med awesome personer, eller äta skitgod mat så är du självklart välkommen också.

För mer info kontakta uppsala@ungvanster.se eller ring 0735211901!

Så tagga detta ordentligt så ses vi på söndag!

Det här inlägget postades i Aktiviteter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *